Wat maakt All-Stars zo geweldig?

Converse Chuck Taylor All-Stars (of “Chucks”) is sinds 1917 een heersend schoenenmerk. Vernoemd naar basketbalspeler Charles “Chuck” Taylor werden All Stars exclusief gedragen door atleten tot 1980. Nu zijn Chucks bekender dan alleen voor basketbal en worden meestal gedragen door artiesten, muzikanten en hipsters (die een en hetzelfde zijn in Williamsburg, Brooklyn). Zelfs beroemdheden staan ​​erom bekend een paar te rocken voor die “grunge chic” look op de rode loper.

Chucks gaan met zowat elke outfit samen. Ze zijn duurzaam en zien er zelfs goed uit als ze vies zijn. Zijn er dus nadelen aan het eigendom van All Star? Misschien dat ze iets meer kosten dan vroeger vanwege hun populariteit, maar je kunt nu je All Stars ook al met Afterpay betalen.

Favoriet door classicisten, anderen diggen deze canvas-kicks niet. Hoewel niet beschouwd als een misdaad tegen mode, kunnen sommigen (inclusief uw podotherapeut) hen als een misdaad tegen functie beschouwen. Er zijn altijd twee schoenen in een paar, dus hier zijn twee kanten: de voor- en nadelen van Chuck Taylors.

Voors van de All Stars:

De prijs is correct

Wat geavanceerde merknamen betreft, zijn Converse All Stars relatief betaalbaar. Een paar Air Jordans in de detailhandel kan overal tussen de 175 en 200 euro kosten. De Yeezy Boost-sneakers van Kanye West van Adidas zijn te koop voor maar liefst 3000 dollar op de exclusieve sneaker-markt ‘Flight Club’.

Deze modellen zijn niet alleen waanzinnig duur, maar beide worden slechts in beperkte hoeveelheden naar winkels verhuisd, waardoor mensen zich letterlijk (letterlijk en figuurlijk) in het hele land opstellen om een ​​paar te krijgen. Ondanks de inflatie in de schoenenmarkt, zijn Chuck Taylors gematigd geprijsd gebleven (ze kunnen variëren van 30 tot 60 euro, afhankelijk van de grootte en waar je ze koopt). Beperkte editie Chucks kunnen iets meer kosten, maar is niet zo duur.

In tegenstelling tot de vorige twee paar sneakers, zijn Chuck Taylors niet beperkt in oplage. Het is uiterst zeldzaam dat je op geen enkel moment een paar zwarte, rode, witte of blauwe All-Stars kunt vinden. Je kunt stijlvol zijn zonder een dief van je portemonnee te zijn of om 7 uur op zaterdag in de rij te staan ​​om de schoenenwinkel te openen.

“Taylor Made”

Chucks zijn sneakers met ‘charisma’. Ze zijn meestal op maat gemaakt om op je voeten te passen. De sneakerhead, met “kicks” in topvorm, houdt ervan om hun Chucks super schoon te houden zonder enige slijtage. Ze zien eruit alsof ze elke keer voor de eerste keer worden gedragen. Als je Vogue niet leest en je je niet bewust bent van de aankomende valmode, dan zien je Chucks er misschien een beetje uit ….

All Stars met Afterpay kopen

Maar zelfs de smerigste van Converse hebben een zekere onweerstaanbare charme. Chucks leent zich met het op doek gebaseerde materiaal voor het idee om aangetrokken en op maat gemaakt te worden. Met een normale magische marker en je verbeeldingskracht, kun je je individualiteit uitdrukken. De officiële Converse-website en -winkel bieden ook de mogelijkheid om uw eigen Chucks aan te passen. U kunt elk detail kiezen, afhankelijk van de kleur van de veters. Zie het als het uitroepteken op je fashion statement.

Community

Ben je ooit op straat geweest en heb je iemand anders een paar Chucks zien dragen terwijl jij de jouwe hebt, en ze een klein knikje van herkenning gegeven? Nee? Alleen ik? Hoe dan ook, mensen die Chuck Taylors dragen hebben een onuitgesproken band. Ze zijn meestal de favoriete schoen voor mensen die niet zo meelopen om populair te zijn, hoewel ze trendy zijn.

Ze zijn ook de eeuwige vorm van punkrockschoenen. Zowel fans als artiesten zijn uniform gezien gekleed in schoenen met sterren erop die lijken op een anarchistische constellatie. Stel je voor: het is halverwege de jaren zeventig en The Ramones staan ​​op het podium bij CBGB. Het is krap, het is heet, het is luid, maar iedereen zingt, “Hoi Ho! Laten we gaan!” Het was een gemeenschap van mensen die werden samengebracht door hun liefde voor schetterende gitaren, rebellie tegen ‘The Man’, leren jassen, jeans en schoenen die ze sportten als erekaarten. Wie zegt dat je niet tegelijkertijd hetzelfde en verschillend kunt zijn?

nadelen:

Niet-ondersteunend systeem

Chuck Taylors hebben lichtgewicht materiaal dat meer flexibiliteit voor je voeten biedt dan het gemiddelde paar sneakers. Maar zonder de beperkingen van typisch schoeisel, missen ze dezelfde ondersteuning. In sommige opzichten zijn Chucks comfortabeler dan de meeste schoenen, maar problemen kunnen zich na verloop van tijd ontwikkelen als ze consequent gedragen worden.

Podotherapeuten hebben het dragen van Chuck Taylors overdreven gekoppeld aan peesontsteking, stressfracturen en zelfs plantaire fasciitis. Er is geadverteerd dat de Chuck Taylor All Stars 2 opnieuw is ontworpen om die ontbrekende ondersteuning te geven. Maar als je een fan bent van nostalgie, wil je geen tweede generatie copycat, hoe comfortabel het ook is.

Competitieve sporten terzijde, gewoon regelmatig wandelen in Chucks voor lange afstanden kan tot een groot ongemak leiden. Dus geef ze zo nu en dan rust en kies voor wat meer ondersteunende schoenen. We stellen het op prijs als we dicht op blote voeten lopen als we soms lopen, maar niet als het ons ertoe dwingt om elke avond lange voetenbaden te nemen voor verlichting. Maar wie kan er nou zonder deze geweldige heren accessoires leven?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code