Kinderen leren sneller met tablets dan met boeken

Geef baby’s iPads zodra ze zijn geboren: kinderen leren sneller met tabletcomputers dan boeken, zeggen wetenschappers

Baby’s moeten vanaf de geboorte iPads krijgen, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Tabletten bieden meer stimulatie voor de hersenen dan boeken, vinden wetenschappers

Eerdere studies vonden het kijken naar schermen de sociale vaardigheden van kinderen. Baby’s moeten iPads krijgen zodra ze zijn geboren om hen te helpen leren, volgens wetenschappers. beste-kindertablet.nl bevestigd het fenomeen.

Nieuw onderzoek van de Universiteit van Londen wees uit dat het gebruik van tablets meer stimulansen biedt voor de hersenen van pasgeborenen dan boeken.

De bevindingen gaan in tegen eerdere studies die suggereerden dat het kijken naar een scherm de sociale vaardigheden van kinderen kan schaden.

Professor Annette Karmiloff-Smith, die het onderzoek leidde, vertelde de Sunday Times dat baby’s vanaf de geboorte tablets moeten krijgen.

‘Het is schokkend hoe snel ze leren, zelfs sneller dan volwassenen om dingen te doen, zoals tekst op en neer scrollen,’ zei ze.

‘Boeken zijn statisch. Wanneer je baby’s met boeken observeert, is het enige waar ze in geïnteresseerd zijn het geluid van de draaiende pagina’s. Hun visuele systeem op die leeftijd wordt aangetrokken door beweging. ‘

Aanvankelijk vonden academici dat een kleine groep baby’s – sommige van zes maanden en ongeveer tien maanden oud – het nummer drie beter kon herkennen als het hen op een iPad werd getoond.

Nu gebruiken de academici een grotere steekproef van honderden baby’s en peuters, waarbij één groep vanaf de geboorte de iPads kreeg en de anderen geen tablets mochten gebruiken.

Prof Karmiloff-Smith gelooft dat de kinderen die computers krijgen betere tekenen van ontwikkeling zullen vertonen, ook al is dit niet in een conventionele zin.

Ze zei: ‘Ze kunnen een hoek in hun mond steken, ze zullen het dan fysiek verkennen, maar dan zullen ze het gebruiken om dingen te doen. Alles wat we weten over de ontwikkeling van kinderen leert ons dat tablet-pc’s niet mogen worden verboden voor baby’s en peuters. ‘

Neuroloog Barones Susan Greenfield – een voormalig directeur van de Royal Institution – waarschuwde eerder al dat de blootstelling van kinderen aan computerschermen en games een vorm van ‘tijdelijke dementie’ zou kunnen veroorzaken.

Ze zei dat een ongezonde verslaving aan technologie verbindingen in de hersenen zou kunnen uitschakelen, letterlijk ‘de geest opblazen’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code