Kan ik ergens gratis terecht voor ontslag advies?

Iedereen komt vroeg of laat in een ontslag situatie terecht. Je werkgever is niet tevreden en geeft je ontslag. Of je vindt zelf een betere baan, of bent niet meer tevreden met je werksituatie, en neemt ontslag. In beide gevallen kan het zijn dat je advies nodig hebt, natuurlijk het liefst gratis. Maar waar kan je dan terecht?

Ontslag op staande voet
Win zo snel mogelijk juridisch advies in na ontslag op staande voet, Sociaal Verhaal kan hier een grote hulp bij zijn.

Je werkgever mag je alleen op staande voet ontslaan als hij daar dringende redenen voor heeft, en hier ook bewijs van heeft. Als je op staande voet wordt ontslagen, is het noodzakelijk dit aan te vechten. Je stopt per direct met de werkzaamheden en krijgt dus ook geen loon meer, maar je hebt ook geen recht op een uitkering van het UWV. De wettelijke termijn voor het opstarten van een gerechtelijke procedure is 2 maanden, het is echter raadzaam hier zo snel mogelijk mee te beginnen. Contacteer Sociaal Verhaal voor tips en advies, direct als je op staande voet bent ontslagen. Zij geven gratis advies en zijn de experts op dit gebied. Het kan zijn dat je een beëindigingsovereenkomst krijgt, teken deze echter niet voordat je juridisch advies hebt gekregen. Neem, zodra je hoort dat je op staande voet bent ontslagen, direct contact op met Sociaal Verhaal, en zij zullen je de juiste begeleiding geven.

Ontslag krijgen
Wat de reden van het krijgen van ontslag ook is, het Juridisch Loket heeft veel informatie beschikbaar op de website en heeft juristen die gratis advies kunnen geven.

Bij ontslag op staande voet moet de werkgever een dringende reden hebben. Bij gewoon ontslag zijn er veel mogelijke redenen, en moet er meestal nog een bepaalde termijn gewerkt worden. Vaak is slecht functioneren de reden van ontslag, het kan echter ook dat het slecht gaat met het bedrijf, of dat er sprake is van een verstoorde arbeidsrelatie of onbehoorlijk gedrag. Kijk bij het Juridisch Loket voor gratis advies over alle mogelijke situaties. Wat de reden van ontslag ook is, en of je nu een tijdelijk contract hebt of een vast contract, nog in je proeftijd zit of een uitzendcontract hebt. Het Juridisch Loket heeft een duidelijk overzicht van elke situatie maar de juristen zijn ook telefonisch bereikbaar, via e-mail en hebben zelfs inloopspreekuur waar je gratis en zonder afspraak terecht kunt, in vestigingen verspreid over het hele land.

Ontslag nemen
Wees er zeker bewust van dat je geen recht hebt op een uitkering als je zelf ontslag neemt. Neem contact op met een jurist voor advies over hoe je toch een uitkering kunt krijgen. Het Juridisch Centrum kan hierbij helpen.

Meestal neem je zelf ontslag als je een nieuwe baan hebt gevonden, al komt het ook voor dat mensen ontslag nemen omdat ze heel ontevreden zijn met hun werksituatie, en al ontslag nemen voor ze een andere baan hebben gevonden. Als je zelf ontslag neemt heb je in principe geen recht meer op een uitkering, het is dan ook verstandiger om te wachten tot je een andere baan hebt. Onder uitzonderlijke omstandigheden kan het wel zijn dat je toch recht hebt op een uitkering, bijvoorbeeld als je ziek bent geworden door slechte omstandigheden op je werk. Hier moet je wel bewijzen voor hebben en dan nog is het lastig te regelen. Ook kun je ontslag nemen met wederzijds goedkeuren. Als de werkgever dit op de juiste manier op papier zet, behoud je toch het recht op je uitkering. Veel werkgevers willen hier wel aan meewerken, omdat ze natuurlijk ook geen ongemotiveerde werknemer willen aanhouden. Bij het Juridisch Centrum kunt u terecht om gratis online uw vragen te stellen, of bellen om direct met een jurist te spreken.

Je bent ontslagen en raakt in de geldproblemen, wat moet je doen?
Neem direct contact op met juridisch adviseurs als je in geldproblemen komt, om een uitzetting te voorkomen.

Stel, je bent ontslagen. Je uitkering ligt een stuk lager dan je loon lag, en je raakt in de financiële problemen. Al bij een huurachterstand van 2 maanden of meer kan je uit je huis worden gezet. Als je een koophuis hebt maar de hypotheek nog niet helemaal hebt afgelost, kan je ook een serieus probleem krijgen. Banken zullen erg snel handelen als je hypotheeknemer niet meer verder kan aflossen, en in het ergste geval wordt er een executieverkoop van je huis georganiseerd. Het is zaak om direct in actie te schieten zodra je merkt dat je geldproblemen begint te krijgen, of je nu in een huurhuis of een koophuis woont. Ontruiming voorkomen heeft een breed netwerk van advocaten en experts, en helpt je effectief bij het voorkomen van een uitzetting. Er worden hier geen kosten voor gerekend.

Conclusie

Of je nu op staande voet bent ontslagen of nog een termijn moet werken, het is belangrijk om direct in actie komen als je bent ontslagen. Zorg ook dat je zeker juridisch advies krijgt, er staan genoeg experts klaar om je zo goed mogelijk door deze vervelende situatie heen te leiden. Schaam je niet om om hulp te vragen, je kunt in serieuze problemen komen als je je ontslag niet goed aanpakt. En als je na je ontslag in de geldproblemen raakt, dreigt ook nog eens uitzetting. Ook als een uitzetting dreigt te komen, kun je gelukkig om gratis hulp vragen. Op de volgende pagina’s kun je terecht voor gratis juridisch advies bij ontslag:
Ontslaghulp is een informatieve website over alle procedures bij ontslag, en heeft specialisten klaar staan om gratis je vragen te beantwoorden.
Sociaal Verhaal geeft gratis advies bij onder andere dreigend ontslag en ontslag op staande voet.
Het Juridisch Loket geeft gratis advies als je bent ontslagen, wat de situatie ook is, en heeft ook al veel informatie online staan.
Het Juridisch Centrum geeft online en telefonisch advies, ook als je zelf ontslag wilt nemen.
Voor advies als je na je ontslag in de geldproblemen bent geraakt, kun je contact opnemen met Ontruiming Voorkomen.
Ontslag krijgen geeft gratis juridisch advies over het krijgen én nemen van ontslag.
HBJC geeft je juridisch advies, en zal je ook bijstaan als het tot een rechtszaak komt.
De Ontslagwinkel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code